Day 16: Favorite female character

Ulla-Carin Lindquist var ju inte en fiktiv karaktär utan en alldeles högst levande person. Jag väljer ändå henne i denna kategori, för jag tror aldrig jag fångats så av ett levnadsöde, av en berättelse, förut.

Ulla-Carin Lindquist var TV-journalisten som fick diagnosen ALS, samma dag som hon skulle fira sin 50-årsdag. ALS är en obarmhärtig neurologisk sjukdom som snabbt leder till döden. Boken Ro utan åror skrev Lindquist under den korta sjukdomstiden, både som terapi för sig själv och som ett sätt att kommunicera till sin eftervärld, till sina barn som hon lämnade kvar.

Jag läste boken under sjuksköterskeutbildningen då vi skrev ett arbete om den, och blev verkligen djupt berörd. Lindquist berättar naket och rakt om sitt möte döden, men boken är precis lika mycket en hyllning till livet och kärleken.

12 reaktioner på ”Day 16: Favorite female character

  1. En underbar bok! Gick även en dokumentär om henne och hur sjukdomen påverkade henne, för några år sedan. Bra men gripande…
    Förresten… hoppas du mår bra? Va länge sedan man såg dej på jobbet … el. om vi gått om varandra. Ha det bäst och sköt om dej! Kram

  2. Oerhört bra bok!
    Hade en vårdtagare för några år sen som hade ALS & blev så berörd av denna fruktansvärda sjukdom. Man bli ju fånge i sin egen kropp på sätt & vis… Hemskt!

  3. Ping: Day 17: Favorite quote from your favorite book |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s