Magen vecka 37+0

Magen vecka 37+0

Maj gadd, här va’re fullgången bebis! Han har varit duktig och hållt sig kvar i magen trots alla sammandragningar, men nu får han faktiskt komma ut precis när han vill. Med tanke på att han kanske är åt det lite mindre hållet är det dock kanske bäst att han stannar kvar ett tag till och tjockar på sig lite. Hursomhelst, nu måste väl magen ändå ha växt?! Om det var en kalaskula förut så är det ju en smärre tunna nu… På måndag ska jag till MVC igen och mäta magen, och om SF-måttet inte visar ett ordentligt skutt denna gång skulle jag bli väldigt förvånad.

Detta händer med bebis kommande vecka:

Ditt barn anses nu vara fullgånget, även om det fortfarande är två veckor kvar till ditt officiella förlossningsdatum. 85 procent av alla barn föds inom loppet av två veckor före eller efter beräknat förlossningsdatum, så du kommer förmodligen att föda någon gång inom de närmaste fyra veckorna. Detta betyder inte att du ska släppa allt du håller på med och bara sitta och vänta på att förlossningsarbetet ska sätta igång, det lilla livet kanske har bestämt sig för att stanna kvar därinne ett tag till.
Medan du går och väntar på de första förlossningstecknen tappar ditt barn sitt lanugohår, de fina hårstrån som täckt dess kropp i flera månader. Det kan finnas lite hår kvar på axlarna, pannan och halsen när barnet föds. Barnet kommer också att ha blivit av med nästan allt vernix, det krämiga, vaxliknande ämnet som har skyddat dess hud mot fostervattnet.
Och vad händer med vernix och lanugohår när bebisen inte behöver det längre? En del hamnar i barnets tarmar, där det ingår i barnbecket. Barnbeck, eller mekonium, är det grönsvarta, tjärliknande ämnet som utgör ditt barns första avföring efter födseln. Barnbeck består också av döda celler, fostervatten och avfallsprodukter från barnets lever, bukspottkörtel och gallblåsa. Barnets njurar filtrerar också lite avfall, men de börjar inte fungera på allvar förrän efter födseln.
Bebisen växer inte lika fort nu, men den blir fortfarande lite större. Längden närmar sig 49 till 50 cm och vikten är nästan 3,2 kg.

Bebisen vecka 37

40 reaktioner på ”Magen vecka 37+0

 1. Shit, jag kan inte fatta att din bäbis är så gott som klar! Blir nästan lite tårögd, skyller på att amningen gör mig känslig för allt som har med bäbisar att göra…

 2. Vad fin du och magen är 🙂 Ja blöjhinken var verkligen enorm.. jag hoppas den är lika bra som den är stor också! Haha.. Men vad dyrt med såna refiller.. Bäbis är inte billigt 😛

 3. Åhh vad spännande! Jag blir alltid lite för känslomässigt engagerad i bloggar jag läser och tycker om, men i ditt fall är det nog lite extra. Dels för att din blogg är en av de finaste, men också för att det här med hemförlossning låter så himla intressant, är jättespänd på att få höra mer – om du vill dela med dig förstås.

  Svar: Åh vad underbart! Jag gillar Amadou & Mariam faktiskt, jag har inte lyssnat så mycket men jag såg dem på Hultsfred 06 (tror jag?) och blev så himla glad av den spelningen. Det tackar jag för! 🙂

  • ja sf-måttet har ju varit utplanande så jag fick gå på ett tillväxtultraljud. han ligger fortfarande inom normala gränser men är åt det mindre hållet.

 4. Ojojoj, nu är det nära!!

  Satt & kollade på mina magbilder igår, det känns helt overkligt nu att man haft ”magen”!? …och tänk att det var en bebis där inne!!
  Knasigt värre 🙂

 5. nu är du allt stor! om han tänkte komma nu får ha nog se till att inte komma den 11 maj gör då fyller Tarek år och det blir så krångligt med samma födelsedag :b

 6. Så otroligt fin du är ❤ Så där strålande var minsann inte jag v 37, mer åt träsktrollshållet var jag ;-D Kan tro att du längtar efter pyret där inne, men en två veckor till vore nog bra iaf… Kram å trevlig helg!

 7. Fina du! Nu är det inte länge kvar 🙂

  Ja, det gick bra på Ö-N-H 🙂 Men det var jobbigt för mig, för han var så ledsen när de skickade upp en liten slang med kamera i näsan… Men som tur var slutade han gråta direkt det var klart!

 8. Oh, tjockis nu 🙂 Du är mycket modig med hemförlossning tycker jag! Kanske fel sak att säga men jag tänkte vara koolers med bara naturlig smärtlindring men oj vad jag skrek efter epidural när det väl satte igång…..;) En eventuell nästa gång vill jag ha en arsenal av alla tillgängliga droger. Men du har säkert tänkt igenom mycket och har massor av erfarenhet från ditt jobb att stödja ditt beslut på. Du är mycket fin i mage och jag hoppas uggleongen behagar sticka ut näbben snart så man får se vem det är som göms därinne 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s