Henry 6 månader

20111126-074321.jpg
Jag säger som de flesta andra småbarnsföräldrar: jag fattar inte att tiden gått så fort! Idag blir Henry ett halvår. Det var som att de första tre-fyra månaderna av Henrys liv gick långsamt, långsamt och sen svish! så är han ett halvår plötsligt sådär bara.

Full fart är det fortfarande på honom, han vänder nu på sig som besatt. Det verkar liksom vara favoritsysslan nu, att rulla runt. Bara för att han kan liksom. Först rullade han bara åt ena hållet men nu behärskar han båda. Skills.

I dagarna fick han sin andra tand i underkäken och är således en mindre dregelfabrik just nu. Vi avverkar nog en sex, sju dregelhaklappar om dagen på grund av detta.

På babysimmet har han gjort lite framsteg och faktiskt börjat plaska en del. Plaskar gör han även rejält i badbaljan om kvällarna så att den som badar honom är minst lika blöt som han efter badet.

Henry är väldigt verbal och både pratar och sjunger en massa. Inga adekvata ord, men ändå. Vi misstänker dock att han kanske försöker säga sitt namn för han pratar väldigt mycket om ”eddy”. Första barnet i världshistorien vars första ord är sitt eget namn? Jag drillar honom dock dagligen i att säga ”mamma”, men än så länge skrattar han bara åt mig. Annars älskar han att gurgla i långa utdragna haranger, och att göra pruttljud med munnen så att dreglet stänker.

Med smakportionerna går det väl fortfarande lite sisådär. Han äter det man ger honom, men max kanske tio skedar, sen vill han inte mer. Men vi fortsätter att försöka. Det godaste hittills verkade han tycka att morots- och potatispuré var.

Längd och vikt har jag inte koll på, men på onsdag ska vi på halvårskontroll hos barnläkare så då ska även dessa parametrar undersökas. Dock börjar han dra 74 i vissa kläder, men riktigt så lång är han nog inte ännu. Jag gissar att han väger en bra bit över 8 kilo nu, för det är ingen picknick att bära omkring på honom längre stunder. Monsieur Tungklump.

Vi har nu avverkat alla lektioner i babymassage och babyyoga och Henry älskar det. Vi gör så gott som dagligen massage/yoga på Henry och det är en av hans favoritstunder. Mammorna i föräldragruppen brukar skratta åt att han ska bli ännu vigare med yogan, eftersom han redan är den vigaste bebisen i gruppen. Tåätning står nämligen fortfarande högt upp på sysselsättningslistan.

15 reaktioner på ”Henry 6 månader

 1. Grattis lille Henry!
  Vad kul att han gillar yogan och massagen så mycket!

  Jag kan tala om att min lilla fröken inte äter några större mängder hon heller, ibland blir det bara ett par teskedar innan hon vägrar att äta mer. Men hon verkar må bra på alla sätt, så det är nog ingen fara.

 2. Ja, det går fort och vart har tiden tagit vägen?
  Men roligare och roligare blir det också nu när de är med mer och utvecklingen går otroligt fort.

  Mysigt med yoga och massage. Barnen blir så harmoniska av det.

 3. GRATTIS till Henry!! ❤
  Känner igen mycket av vad du skriver, stämmer in på Emil. Om en vecka är han också ett halvår & jag kan bara stämma in i hur fort det gått senaste två månaderna.
  Hoppas du mår bättre nu också fina fina killmamman 😉
  Kram

 4. Åh vad han har vuxit och sötare blir han! 🙂
  Jag tycker som du, det var ju inte länge sen han kom..Junie blir ett år om en vecka..helt galet det med, förstår inte vart tiden tar vägen..eller rättare sagt vart jag gör av den.
  KRAM på er

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s