Dags att bli blöjfri

Idag är dagen då vi på allvar börjar försöka få Henry blöjfri. Vi har testat några gånger tidigare, men då har det inte funkat så bra. Men, nu tar vi nya friska tag. Det är sommar vilket gör det hela lite enklare, och både jag och Tomas är lediga. Framförallt känns det som att Henry är mogen, han säger till när han ska bajsa, och några gånger tidigare har han velat bajsa i pottan eller toaletten. Om han går utan blöja hemma, vilket han gör ibland när han vill vara nakenfis, så kissar han inte förrän han får blöja på sig igen.

Vi har förberett honom några dagar nu på att han från och med idag får vara utan blöja på dagtid. Vid sovstunden på dagen samt på natten får han ju ha blöja tills vidare. Han har verkat se fram emot det här, det är som att han tycker det är lite spännade att få vara ”stor pojke” och ha kalsonger istället för blöja. Han började dock morgonen med att protestera, men när han märkte att vi inte gav med oss så var det inga problem. Han kissade sedan ned sig så fort han fått kalsonger på sig, lite demonstrativt tror jag, men efter det har det gått bra. Man märker när han börjar skruva på sig för att han är kissnödig, och när vi då föreslog ett toalettbesök så blev det (efter bara lite protester) både kiss i pottan och bajs i toaletten. Succé!

Det kommer väl vara många turer kring det här gissar jag, men det har varit en positiv start och inte alls det drama jag trodde att det skulle vara. Skönt. Så småningom är det dags att ta tag i nästa projekt: att Henry ska bli nappfri.

2 reaktioner på ”Dags att bli blöjfri

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s